HÄNDIS

Händis – pallopeli, jossa kätesi toimii mailana!

Händis on uusi suomalainen pallopeli, jossa mailana ovat omat kätesi. Händis on taitolaji, jonka vauhdikkuudessa vain taivas on rajana. Se on kuitenkin helppo harrastus aloittaa: ensikertalainenkin voi pelata händistä mielekkäästi samantasoisen vastustajan kanssa. Händistä on helppo pelata ilman ohjaustakin, mutta halutessasi voit tilata lajiohjausta FitSport by Jimiltä Oulun alueella. Händistä voi pelata kaksin- tai nelinpelinä, ulkona tai sisällä, sulkapallo- tai tenniskentällä.

Händis on valloittanut Oulussa jo yli viiden vuoden ajan – kohota sinäkin kuntoasi ja kokeile helppoa ja hauskaa Händistä!

Händis on mitä mainioin tapa liikkua

Se kehittää pelaajansa nopeutta, notkeutta ja ketteryyttä sekä vahvistaa jalkojen ja keskivartalon lihaksia. Suuri energian kulutus kiinteyttää vartaloa ja pelin nopeat suunnanmuutokset vahvistavat luustoa. Kestävyyttä vaativana lajina Händis vahvistaa myös sydäntä. Kokonaisvaltainen hyvä olosi lisääntyy ja peli-intosi kasvaa. Liiku hyvällä mielellä ja rohkealla asenteella – pelaatpa sitten pisteitä laskien tai leikkisästi pallotellen! Muista alkuverryttelyt ja loppuvenyttelyt Händis -harjoituksissa!

 

Tilaa Jimiltä Händis -pallot, -esitteet, -julisteet, -standyt sekä lajiohjausta.

 

Händiksen säännöt

  • Pelikentäksi sopii sulkapallo- tai tenniskenttä.
  • Pelin alussa heitetään kolikkoa. Arvonnan voittaja saa päättää kumpi syöttää ensin. Arvonnan häviäjä saa valita puolen.
  • Pelaaja saa kaksi syöttövuoroa kerrallaan, yhden molempiin ristikkäisiin ruutuihin. Syöttäjä saa valita ensimmäisen ruudun. Kakkossyöttöä ei ole! Syöttö tapahtuu alakautta lantion vierestä, hieman alapuolelta jatkuvalla liikkeellä.
  • Syöttö vastaanotetaan yhden pompun kautta, muuten saa pelata suoraan ilmastakin. Pelaaja ei saa koskettaa palloa vastustajan puolelta. Rajakosketus on “sisällä”. Hyväksyttyjä osumia ovat kämmenen, kyynärvarren ja olkavarren osumat. Jalka-, pää- tai keskivartalo-osumia ei hyväksytä!
  • Pallon voittaa se, joka viimeisenä lyö pallon verkon yli vastustajan puolelle rajojen sisäpuolelle. Pisteen saa jokaisesta voitetusta pallosta riippumatta siitä, kuka on syöttänyt.
  • Erä pelataan kymmenen pisteeseen ja yhden pisteen ero riittää voittoon. Edellisen erän voittaja aloittaa uuden erän syöttämällä. Jokaisen erän jälkeen vaihdetaan puolia. Kolme voitettua erää riittää otteluvoittoon.
  • Nelinpelissä ovat samat säännöt ja rajat mutta yhden erän ajan pelaajien syöttö- ja vastaanottopaikat on oltava ennallaan. Molemmat syöttävät yhden syötön ja syöttövuoro vaihtuu vastustajille.

Lisäkysymyksiä säännöistä voit lähettää osoitteeseen info(at)fitsportbyjimi.fi

Tekniikkavinkkejä

Muista peruslyönneissä takaheilautus, osuma ja etuheilautus. Vastakkainen kylki eteen ja painonsiirto mukaan! Pidä kämmen rentona ja levymäisenä osumassa. Harjoittele lyöntejä, liikkumista ja pallon seuraamista! Taktiikan toteuttaminen helpottuu taitojesi karttuessa. Händiksessä käytössäsi ovat molemmat kädet. Oma kämmenesi on mailasi lapa. Voit lyödä myös kämmenen selkäpuolella.

Varusteet

  • Sisäpelikengät hallissa + rennot liikuntaan soveltuvat housut tai shortsit sekä t-paita
  • Päällystämätön soft-pallo, halkaisija 9 cm / paino 42 g ja aloittelijoille 12 cm / 53 g

Kentät

Händistä voidaan pelata sulkapallo- tai tenniskentällä. Sulkapallokentällä pelataan kaksin- ja nelinpeliä aina leveillä rajoilla jos mahdollista. Laskemalla verkkoa saat peliin lisää mielenkiintoa ja vauhtia. Huomioi ulkokentillä tuulen ja auringon vaikutus peliin.