TEHOHÖLKKÄ

Tehohölkkä on tehokävelyn tapaan turvallinen ja viihdyttävä ryhmäliikuntamuoto. Mikäli haluat nostaa sykettä vähän enemmän, kävelyn sijaan tehohölkkä on valintasi. Jimi Parkkisen tehohölkässä opit juoksemisen tekniikan, jonka lisäksi saat tukea ja motivaatiota kanssaliikkujilta.

Tehohölkässä kehittyy myös pikajuoksutekniikka. Treenikertoja rikastetaan toisinaan muun muassa vauhti- ja koordinaatioharjoitteilla kuten spurteilla sekä rytmi- ja tahtihölkällä. Tunnin mittainen treeni kruunataan alku- ja loppuverryttelyillä.

Tehohölkkä ei ole kilpajuoksua vaan monipuolista, iloista ja ohjattua ryhmäliikuntaa ulkona mieltä virkistävillä reiteillä. Se sopii erityisesti sinulle, jos pidät lenkkeilystä, mutta haluat siihen jotain uutta.

Jimi Parkkisen tehohölkkä ja tehokävely eroavat siinä, että tehokävelyssä toinen jalka on aina alustassa ja tehohölkässä molemmat jalat ovat ajoittain irti maasta. Tehokävely on matalatehoisempaa eikä rasita polviniveliä.

Kävelyyn verrattuna tehohölkkä kuormittaa enemmän lihasten elastisia komponentteja, jolloin lihakset toimivat kimmoisammin ja juoksemisen aiheuttaman tärinän vaikutuksesta myös luusto kuormittuu. Hölkällä onkin suotuisia vaikutuksia osteoporoosin ennaltaehkäisyssä.

Pyydä tarjous Tehohölkkä tunnista ryhmällesi tai kokonaisesta juoksukoulusta (puh. 040 582 8037 tai sport@klangia.fi).